|
KONFERENCJA NAUKOWA
OLEJE JADALNE
OD SUROWCA DO ZDROWIA KONSUMENTA
Poznań, 12-13 czerwca 2019 r.
Poznań, 24-25.09.2018
Sekcja I. Surowiec i technologia produkcji
Sekcja II. Składniki olejów a jakość i cechy sensoryczne
Sekcja III. Znaczenie składników olejów roślinnych w żywieniu
Konferencja organizowana z okazji obchodów 100 rocznicy powstania Uniwersytetu Poznańskiego 1919-2019
Sekcja Chemii i Technologii Tłuszczów, Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności wraz z współorganizatorami
pragnie zaprosić wszystkich zainteresowanych na konferencję naukową,
która odbędzie się w dniach 12-13 czerwca 2019 roku w Poznaniu.
Będzie nam Bardzo miło gościć Państwa na organizowanej konferencji
Przewodnicząca Sekcji Chemii i technologii tłuszczów PTTŻ
dr hab. Magdalena Rudzińska, prof. nadzw.
Do pobrania
[ Komunikat 1 ] |
[ Wzór streszczenia ] |
[ Karta zgłoszenia ]
Organizatorzy
|
Sekcja Chemii i Technologii Tłuszczów,
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności |
|
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu,
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
|
Współorganizatorzy
Wydział Nauk o Żyności, SSGW w Warszawie
Polskie towarzystwo Technologów Żywności - Oddział Poznański
European Federation for the Science and Technology of Lipids
Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin
Instytut Biotechnologiii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego
Polska Akademia Nauk - Komitet Nauk o Żywności i Żywieniu.
Konferencja Naukowa "Oleje Jadalne, od Surowca do Zdrowia Konsumenta",
12-13 czerwca 2019 - zadanie finansowane ze środków Ministra Nauki i
Szkolnictwa Wyższego przeznaczonych na działalność upowszechniającą naukę.
PSponsorzy konferencji
Patronat medialny
Komitet organizacyjny
Prof. dr hab. Henryk Jeleń, UP w Poznaniu
Dr hab. Magdalena Rudzińska, prof. UPP, UP w Poznaniu
Dr hab. Dominik Kmiecik, UP w Poznaniu
Dr hab. Aleksander Siger, UP w Poznaniu
Dr Dorota Klensporf-Pawlik, UE w Poznaniu
Dr Anna Paszel-Jaworska, UM w Poznaniu
Dr Katarzyna Ratusz, SGGW w Warszawie
Komitet naukowy
Sekcja I: Surowiec i technologie produkcji
Prof. dr hab. Iwona Bartkowiak-Broda, IHAR-BIP w Poznaniu
Prof. dr hab. Erwin Wąsowicz, AWF w Poznaniu
Dr hab. Stanisław Ptasznik, Prof. IBPRS w Warszawie
Dr hab. Małgorzata Wroniak, SGGW w Warszawie
Dr hab. Robert Rusinek, Instytut Agrofizyki PAN w Lublinie
Sekcja II: Składniki olejów a jakość i cechy sensoryczne
Prof. dr hab. Maria Małecka, UE w Poznaniu
Prof. dr hab. Krzysztof Krygier, SGGW w Warszawie
Prof. dr hab. Mieczysław Obiedziński, PWSIiP w Łomży
Prof. dr hab. Agnieszka Kita, UP we Wrocławiu
Dr hab. Aleksandra Szydłowska-Czerniak, UMK w Toruniu
Sekcja III: Znaczenie składników olejów roślinnych w żywieniu
Prof. dr hab. Paweł Bogdański, UM w Poznaniu
Prof. dr hab. Juliusz Przysławski, UM w Poznaniu
dr hab. Piotr Eder, UM w Poznaniu
Dr hab. Agata Chmurzyńska, Prof. UP w Poznaniu
Dr hab. Błażej Rubiś, UM w Poznaniu
Miejsce konferencji
Konferencja naukowa odbędzie się w Kolegium Rungego,
ul. Wojska Polskiego 52 w Poznaniu na terenie Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.
Kalendarz zgłaszania uczestnictwa
15.04.2019 - Zgłaszanie uczestnictwa
15.04.2019 - Wniesienie opłaty za uczestnictwo w Konferencji
15.04.2019 - Przesyłanie streszczeń referatów plenarnych, komunikatów i e-posterów
Zgłoszenia
Komunikaty naukowe będą prezentowane w formie:
- 15 minutowych wystąpień ustnych.
- 5 minutowych prezentacji e-posterów.
- posterów drukowanych.
Prosimy o nadsyłanie streszczeń w języku polskim i angielskim wg
załączonego wzoru.
O akceptacji doniesień będzie decydować opinia recenzenta i kolejność zgłoszeń.
Koszty konferencji
Koszty uczestnictwa w konferencji wynoszą 600 zł +23%VAT=738 zł. Dla członków Sekcji Chemii i Technologii Tłuszczów (opłata obniżona) - 500 zł +23%VAT= 615 zł) i obejmują:
- Udział w obradach.
- Materiały konferencyjne.
- Udział w spotkaniu towarzyskim.
- Przerwy kawowe.
Wpłaty na konferencję
Wpłaty na konferencję prosimy dokonywać od 1.01 do 28.02.2019.
Wpłaty prosimy dokonać przelewem na konto:
PTTŻ o/Wielkopolski
ul. Mazowiecka 48, 60-623 Poznań
nr: 72 1750 0012 0000 0000 3785 6355
dopisując w tytule "Imię i nazwisko osoby za którą jest wnoszona opłata oraz Oleje 2019"
|
|
|